Produse Enologie


Caracteristici




Descriere

Utilizarea aditivilor în stabilizarea vinului își propune să asigure, în etapa finală înainte de îmbuteliere, că nu există fenomene de alterare datorita formatiunilor coloidale ale vinului traduse în depuneri, precipitări sau suspensii. La modul general, această clasă de aditivi include toate produsele care asigura stabilitatea vinului in timp, din punct de vedere organoleptic(anti-oxidanti), vizual(materii coloidale colorate) și aciditate(precipitari tartrice).

Antioxidanti-stabilizanti sunt compusi specifici care asigura stabilitatea vinurilor impotriva actiunii oxigenului concentrand functii specifice ale acidului ascorbic(antiradicalic), ale sulfitilor(antioxidanti) si ale acidului citric(agent de chelare).  Pe langa aceste produse acidul metatartric dezvolta o actiune stabilizanta impotriva precipitarilor tartrice, viteza acestei reactii fiind proportionala cu temperatura de pastrare a vinului, astfel incat daca vinul este pastrat la temperaturi mai ridicate este oportuna folosirea si a gumei arabice in solutie pentru completarea actiunii stabilizante a acidului metatartric.Guma arabica este un produs natural, neutru gustativ, recoltat prin procedee specifice din ramurile unor arbori din familia salcam. Este un coloid macromolecular costituit din polizaharide care se asociaza cu o fractiune proteica si asigura stabilitatea proteica a vinului si implicit contribuie la cresterea complexitatii si catifelarii acestuia.

 

 

Download

Catalog produse OENO romana.pdf